Jelmer den Adel

Drive-in Cinema

Een speelse activatie voor een nieuwbouwwijk.

Activation,Animation,Art Direction,Campaign,Event,Film,Product Design,

Schuytgraaf is een nieuwbouwwijk in de buitenrand van Arnhem-Zuid. In deze wijk staan nog veel kavels te koop en heeft daarom veel braakliggende terreinen over. Met de Drive-in Cinema maken de bezoekers kennis met de nieuwe wijk en activeren we deze op een speelse manier.

Agency

Halfvol

Opdrachtgever

Gemeente Arnhem

Mijn rol

Creative Direction, Concept, Regie, Animatie, Film, Graphic Design

Concept

De wijk Schuytgraaf is een nieuwbouwwijk aan de rand van de stad. Waar verschillende kavels nog in de verkoop staan. De vraag vanuit de Gemeente Arnhem was om een activatie te bedenken om meer Arnhemmers kennis te laten maken met deze nieuwe wijk.

Omdat deze wijk aan de buitenrand ligt van Arnhem, betekent dit dat we rekening moeten houden met de afstand die mensen moeten afleggen. Met dit gegeven was voor ons een Drive-in Cinema een logische zet.

De verschillende edities die we achtereenvolgend hebben georganiseerd zijn allemaal op verschillende locaties geweest in Schuytgraaf. Op deze manier maken de bezoekers kennis met de wijk, ook diegene die het evenement vaker bezocht hebben.

De vormentaal is gebaseerd op het bekende Amerikaanse Drive-in Cinema concept uit de jaren 50-60. Deze is in een nieuwe jas gestoken maar heeft nog vele referenties.

Other Work

All work